Mountainbike (MTB) cyklar

Mountainbike (MTB) Mountainbike är cykelmodellen som används i terräng. MTB cyklar passar bra i skogen och på stigar, men bjuder på så mycket mer. Den kan användas till vardags till och från skolan eller för att cykla extrem downhill. Upptäck utbudet av mountainbikes och välj rätt modell utifrån ditt användningsområde.

Mountainbike i olika material

En mountainbike cykel till dam och herr kan byggas i olika material: med en ram i aluminium eller kolfiber. Aluminium är ett material som är starkt och lätt och ett billigare alternativ än kolfiber. Kolfiber upplevs ofta som ett kvickare, styvare material och väger ännu mindre.

Storlek på mountainbike

Storleken på ram avgör hur stor mountainbike cykeln är. Är du osäker på vilken storlek som passar din längd och vikt hjälper vi till i butik att passa in och hitta den rätta mtb cykeln för dig. Du kan också välja mellan 29 och 27,5” hjulstorlek på vissa cyklar.

Välj rätt däck

Till mountainbike finns flera varianter av däck. Däcken väljs utifrån vilken terräng du kommer att cykla i. Vi finns här för att hjälpa dig välja de rätta däcken. Samma sak gäller utifrån om däcket ska vara en modell med eller utan slang, tubeless.

Bra skivbromsar

På mountainbikes finns idag skivbromsar monterade. Bromsarna är dessutom hydrauliska så att du klarar av att bromsa med ett finger om du vill.

Heldämpad och hardtail

Det finns två typer av dämpning på mountainbikes idag – heldämpad och hardtail. En heldämpad mountainbike har dämpning på båda hjulen precis som namnet anger. På en hardtail finns endast dämpning fram. Många cyklar har idag dessutom system för att manuellt kunna låsa och öppna dämpningen.