Mountainbikes

Mountainbikes är cykelmodellen som används i terräng. MTB cyklar passar bra i skogen och på stigar, men bjuder på så mycket mer. Den kan användas till vardags till och från skolan eller för att cykla extrem downhill. Upptäck vårt utbud och välj rätt modell utifrån ditt användningsområde.

Upplev känslan av att bekvämt kunna använda din cykel överallt och i alla terränger utan några problem.

Dessa cyklar är speciellt utformade för att kunna nyttjas överallt, både till vardags-terränger och även på mer extrema underlag. De kan även nyttjas på vinterunderlag med rätt däck utan att du behöver riskera att ramla omkull. Så njut året runt med rätt cykel och cykeltillbehör.

Det finns många olika typer av cyklar som passar olika användningsområden.

En hardtail mountainbike är en cykel med en fast ram och framdämpare som passar bra för enklare stigar och terränger. En fullfjädrad mountainbike, eller en heldämpad cykel, har både fram- och bakdämpare och passar bättre för mer tekniskt krävande stigar och större backar.

För den som vill utforska bergen och göra längre turer är en XC mountainbike det bästa valet. Dessa cyklar har lättare ramar och är utformade för att klara av längre distanser och mer utmanande terränger.

Så om du vill uppleva naturen på ett nytt sätt, eller bara vill ha en pålitlig cykel för att ta dig runt på vardagen, så är en mountainbike ett utmärkt val. Välj rätt modell utifrån dina behov och njut av en bekväm och spännande cykeltur.

MOUNTAINBIKES I OLIKA MATERIAL

En mountainbike cykel till dam och herr kan byggas i olika material: med en ram i aluminium eller kolfiber. Aluminium är ett material som är starkt och lätt och ett billigare alternativ än kolfiber. Kolfiber upplevs ofta som ett kvickare, styvare material och väger ännu mindre.

STORLEK PÅ MOUNTAINBIKE

Storleken på ram avgör hur stor mountainbike cykeln är. Är du osäker på vilken storlek som passar din längd och vikt hjälper vi till i butik att passa in och hitta den rätta cykeln för dig.

VÄLJ RÄTT DÄCK

Till mountainbike finns flera varianter av däck. Däcken väljs utifrån vilken terräng du kommer att cykla i. Vi finns här för att hjälpa dig välja de rätta däcken. Samma sak gäller utifrån om däcket ska vara en modell med eller utan slang, tubeless.

BRA SKIVBROMSAR

På mountainbikes finns idag skivbromsar monterade. Bromsarna är dessutom hydrauliska så att du klarar av att bromsa med ett finger om du vill.

HELDÄMPAD OCH HARDTAIL

Det finns två typer av dämpning på mountainbikes idag – heldämpad och hardtail. En heldämpad mountainbike har dämpning på båda hjulen precis som namnet anger. På en hardtail finns endast dämpning fram. Många cyklar har idag dessutom system för att manuellt kunna låsa och öppna dämpningen.