Damcyklar med hög komfort och funktion

Damcyklar med bra komfort och hantering.

Att hitta den perfekta damcykeln kan vara en utmaning, särskilt om du är nybörjare. Men med rätt kunskap och rådgivning är det enklare än du tror. Hos oss får du tid att kolla över fördelarna när du väljer en cykel.

FÖRDELARNA MED DAMCYKLAR

En av de främsta fördelarna med en damcykel är dess ergonomiska design.

Cyklarna är utformade för att passa en kvinnas kroppsform, med en lägre ramhöjd, bredare sadlar och kortare styren. Detta gör cyklingen mer bekväm och mindre ansträngande för rygg och nacke.

En annan fördel är att de är lättviktiga och smidiga att hantera. Många modeller är tillverkade av aluminium, vilket gör det lättare att cykla längre sträckor eller uppför backar utan att känna sig trött och utmattad.

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ NÄR MAN VÄLJER DAMCYKLAR?

När du ska välja rätt damcyklar är det viktigt att tänka på vilket syfte cykeln ska användas till. Om du planerar att cykla till jobbet eller skolan kan en citycykel eller en hybridcykel vara ett bra val. Om du istället vill cykla för motion och träning kanske en sport eller en mountainbike passar bättre. Damcyklar passar dock ändå perfekt för lågintensiv träning för de som vill träna på ett lättare sätt.

En annan sak att överväga är cykelns storlek. En cykel som är för stor eller för liten kan göra cyklingen obekväm och svårhanterlig. Det är också viktigt att välja en cykel med rätt typ av bromsar, växlar och däck för det ändamål som cykeln ska användas till.

VAR KAN MAN KÖPA EN DAMCYKLAR?

Här hos Jibo kan man på ett bekvämt sätt köpa cykel online eller komma in i vår butik i Karlshamn för att få en bättre koll på cyklarna. Hos oss får du alltid den hjälp du behöver för att välja rätt cykel - välkommen!

SVENSKA DAMCYKLAR

Samtliga cyklar från Crescent, Monark, Skeppshult och Sjösala är ritade, designade och flertalet är också tillverkade i Sverige i de modernaste fabrikerna inom cykeltillverkning i Europa. Företagen Crescent-Monark-Sjösala ingår i Svenska Cycleurope där flera andra europeiska märken som Bianchi finns med. Skeppshult är en fristående småländsk cykelfabrik där hantverket verkligen lever kvar!