Triathlonskor

Triathlon är en sport där idrottsmän och idrottskvinnor verkligen ställs inför en tuff fysisk utmaning. Det handlar om att ta sig i mål på snabbast tid efter simning, cykling och löpning. Varje sekund räknas och kan vara avgörandet mellan vem som vinner och förlorar. Cykelskor till triathlon är utformade för att spara tid genom snabba byten. Maximera din prestation under triathlon med bra utrustning som ger dig de bästa förutsättningarna.

Cykelskor triathlon

I triathlon handlar det om att kunna genomföra snabba byten mellan olika skor, även om fingrarna är kalla och stela. Skorna har därför speciella knäppningar som ska gå både snabbt och enkelt att ta på och av i stressade situationer där varje sekund räknas. Triathlon cykelskor är självklart även utformade för att fungera optimalt under cykling.

Styv sula ger bra effekt

Skillnaden mellan en vanlig löparsko och cykelskor för triathlon är att cykelskon har en riktigt styv sula. Istället för att böja sig runt pedalen förblir sulan styv och du kan ta i fullt ut i varje tag med tramporna. Undvik trötta fötter och få upp så hög hastighet som möjligt till minsta möjlig ansträngning.

Välja triathlonskor

Vilka skor är de absolut bästa att använda sig av när du väljer triathlon cykelskor? Svaret är att det beror på dig. Du behöver prova dig fram och själv känna vilka skor som sitter absolut bäst på foten. Samma sak gäller då det kommer till att spänna på och av skorna – prova olika alternativ för att hitta det som fungerar bäst för just dig.

Välkommen in till Jibo

Vi på Jibo hjälper gärna dig att hitta rätt utrustning. Med lång erfarenhet inom området provar vi oss fram tills du har den utrustning du behöver för att genomföra triathlon fullt ut på kortast tid.