Cykelstrumpor

Cykelstrumpor är en typ av funktionsstrumpa som är utformade för just cykling. Det finns olika modeller beroende på om du cyklar landsväg eller ägnar dig åt mountainbike. Korta och långa skaft, olika färger och tillverkare. Hos Jibo hittar du alltid ett brett utbud av produkter som gör dina cykelturer ännu roligare och hjälper till att öka komforten avsevärt under de kommande cykelturerna vid både träning och tävling.

Populära cykelstrumpor

Välj bland cykelstrumpor till dam och herr för att upptäcka vilken skillnad det gör med riktigt bra kläder. Traditionellt sett används vita cykelstrumpor med lågt skaft vid landsvägscykling och svarta cykelstrumpor vid MTB. Detta eftersom du vid mountainbike har en tendens att bli mer smutsig när du flyger över stock och sten jämförelsevis vid cykling efter asfaltsvägar. Jibo säljer strumpor från kända varumärken som Specialized, Bianchi och Fusion. De finns i en mängd olika färger och mönster för att du ska kunna hitta dina personliga favoriter oavsett om du vill sticka ut från mängden eller önskar något mer diskreta varianter.

Använda cykelstrumpor

Varför ska du använda cykelstrumpor då? Cykelstrumpor är till att börja med framtagna och utformade till att användas vid just cykling. De kommer att sitta kvar på foten vid varje tramptag och följa med i rörelsen på ett naturligt sätt jämfört med många vanliga strumpor. Materialet som de är tillverkade i transporterar bort fukt på ett effektivt sätt och har dessutom en riktigt kort torktid oavsett om de är blöt från regn eller svett. På tå och häl är strumpan förstärkt för att ge extra dämpning och skydd när du trampar. Passformen är tight och framtagen för att hjälpa till att öka blodflödet i fötterna för att ge dig en ökad komfort under timmarna på cykelsadeln.