MTB

Vid mountainbikecykling flyger du fram över över stock och sten, då är det bra med breda däck som är stabila men fortfarande rullar bra. De har lite grövre mönster i gummit som hjälper till att ge ett bättre fäste på marken. Jibo har ett brett sortiment av cykelhjul till mountainbike för alla väderlekar och underlag. Upptäck dina nya favoriter redan idag.

Hjul till mountainbike


Mountainbike är en härlig upplevelse i naturen oavsett om du cyklar på en bana eller fritt i skogen. Det ställer stora krav på utrustningen för att ge dig en säker och rolig cykling. Med rätt hjul till MTB får du en helt annan typ av upplevelse att njuta av. Cykla inte med slitna däck som har riktigt dåligt mönster och grepp, cyklingen blir inte på långa vägar lika rolig då. Inom mountainbike är det väldigt viktigt med riktigt bra gummi som hjälper dig att cykla hela vägen från start till mål.

Underlag


Underlaget vid MTB kan variera kraftigt. Torr sand, blöt lera, hårda stenar och mycket annat. Därför finns det cykelhjul till MTB som både är väldigt allround och specifikt inriktade på ett visst underlag. Att börja med och fråga sig själv vilket underlag du mest kommer att cykla på är en bra start, det kan avgöra vilket däck som passar optimalt. De mest inbitna mountainbike fantasterna kan använda olika typer av däck fram och bak för optimala förutsättningar.

Slanglöst


Att cykla slanglöst blir allt mer populärt, då du slipper byta slang och råka ut för tråkig punktering gång på gång. Vikten blir dessutom något lägre för dig som vill minimera varje gram. Slanglösa däck är något dyrare, men många upplever att det är väl värt varje krona. Ett slanglöst cykelhjul för MTB har lägre rullmotstånd vilket gör att de inte slits lika snabbt som vanliga däck till MTB.