Cykelhjul

Utan hjul rullar inte din cykel speciellt långt. Att byta till andra cykelhjul på din racer eller mountainbike kan ge en helt ny upplevelse. Det finns flera typer av cykelhjul att välja mellan, där varje modell har sina speciella egenskaper. Jibo har ett brett sortiment av cykelhjul att välja mellan. Behöver du hjälpa att hitta de rätta cykelhjulen för dig är du alltid välkommen att kontakta oss.

Olika typer av cykelhjul

Vi säljer cykelhjul till alla typer av cyklar. Fördelen med att hitta ett par bra hjul som passar dig är många. Den absolut största fördelen enligt många är att cykeln rullar lättare efter vägen, vilket gör att du kan komma en längre sträcka på samma kraft och energi som tidigare. De kan ha en rad olika egenskaper beroende på vad du är ute efter för funktion. Cykelhjul kan grovt delas in i tre kategorier: låg-, mellan- och högprofilhjul.

Lågprofilhjul

Det mer traditionella hjulet. Med en låg vikt och god komfort är det populärt att använda. Låg vikt är också en stor fördel när du cyklar uppför, då hjulet rullar mycket lättare. Ett vanlig allroundhjul som är enkelt att reparera och serva efter behov.

Mellanprofilhjul

Sitter oftast som standard på racercyklar. Egenskaperna är i stort sett samma som lågprofilhjul, men har bättre aerodynamiska egenskaper men något högre vikt.

Högprofilhjul

Cykelhjul som räknas till högprofil är 30–40 mm och uppåt. De är alltid tillverkade i kolfiber eller aluminium för att hålla nere vikten. Bra aerodynamik vilket hjälper till att hålla farten ännu bättre i höga hastigheter.

Övriga cykelhjul

Det finns cykelhjul som används till mountainbike som har ett grovare mönster för att ge fäste i skog och mark. Går ofta att köra slanglöst för att undvika punktering vilket kan vara en stor fördel. Nästan alla däck går att konvertera om till slanglöst.