Cykelhjälm (MTB) mountainbike

Vid cykling med mountainbike går det ofta i hög fart utefter små stigar samt över stock och sten. Se till att skydda huvudet på bästa sätt genom att använda en bra cykelhjälm för MTB. Hjälmen kan utsättas för stora påfrestningar vilket ställer stora krav på den ur ett säkerhetsperspektiv. MTB hjälmar kan användas även användas som vanlig cykelhjälm, men använd en hjälm som är tillverkad för tuffare tag vid turer med mountainbiken.

Flera kända varumärken

Hos Jibo hittar du hjälmar från de ledande varumärkena på marknaden. Specialized, Tec, Bianchi, Lazer och Hamax är de varumärken som vi säljer. Hjälmar finns både till vuxen och junior i en mängd olika färger. Välj din favoritfärg eller hitta en som matchar din cykel. Du väljer och vi hjälper dig att säkerställa så hjälmen sitter bra på ditt huvud. Specialized MTB hjälm har en väldigt låg vikt och är tillverkade för att vara luftig. På så sätt blir du inte lika svettig efter en tur i skogen utan det fläktar hela tiden skönt.

Val av MTB hjälm

Vid val av hjälm är det viktigt och se till att hjälmen täcker på sidan av huvudet samt bakhuvudet eftersom det är utsatta områden vid ett fall. Det är grundläggande krav som hjälmen alltid bör ha. Sedan finns det funktioner som förstärkningsskydd och rotationsskydd som är bra att använda sig av.

Rotationsskydd

Hjälmar med teknologi från Mips har ett inbyggt rotationsskydd. Det innebär att hjälmen förebygger vad som kallas för rotationsvåld mot huvudet. Rotationsvåld är en vanlig orsak till hjärnskakningar och användningen av denna typ av teknik har minskat dessa skador rejält. Ett inre skal i hjälmen kan rotera mot det yttre skalet vilket är en direkt kopia av hur hjärnhinnans funktion i huvudet fungerar vid ett fall.