Cykelhjul Racer & Gravel

Låt din racer eller gravelcykel rulla både långt och snabbt med ett par riktigt bra cykelhjul. Bredden och höjden på fälgen i kombination med materialet är viktiga komponenter. De aerodynamiska aerodynamiska egenskaperna är viktiga så att hjulet inte bromsas upp för mycket eller bli vinglig när det blåser. Ett bredare däck har ett sämre rullmotstånd, därför är racerhjul smala. Rätt hjul skapar bättre förutsättningar vilket gör det ännu roligare att vara ute och trampa.

Hög kvalitet på racer/gravelhjul

Jibo säljer flera modeller av cykelhjul till racer. De håller högsta kvalitet och kommer från välkända tillverkare. Att hitta de racerhjul som du trivs bäst med kan ta lite tid och kräva att du testar dig fram lite, då det som så mycket annat också handlar om personlig tycke och smak. Jibo har allt som krävs för att din racer ska ge dig den bästa upplevelsen efter vägen. Vi säljer både sett och lösa hjul beroende på vad du är på jakt efter.

Aerodynamik

En hög fälg ger de bästa aerodynamiska egenskaperna, de bromsas upp väldigt lite av vinden. Samtidigt har de en tendens att ta upp mer vind från sidan. Därför måste du göra en avvägning och hitta den balans som bäst passar dig. Det finns också de som har olika typer av cykelhjul till racer för att kunna byta efter väder och vind.

Material

Låg vikt är något som de flesta cyklister strävar efter i alla grenar. Därför är cykelhjul tillr racer ofta tillverkade i kolfiber eller aluminium, eller en kombination av båda materialen. Det ger dessutom styva och hårda hjul som rullar ännu bättre efter marken. En låg vikt innebär att racerhjulet accelererar snabbare och är lättare att hantera och trampa. Det är något som du framförallt märker av i uppförsbackar och får mer kraft över till annat.