Cykelhjälmar

Cykelhjälm är ett enkelt sätt att skydda huvudet om olyckan är framme. För alla under 15 år är det dessutom lag på att hjälm ska användas. Idag finns det hjälmar för alla målgrupper, att använda hjälm handlar om sunt förnuft och något vi starkt rekommenderar att varje cyklist gör oavsett om det är i vardags- eller träningssituationer!

Cykelhjälm till vuxen

Till vuxna cyklister finns ett stort utbud av cykelhjälmar. Allt från diskreta färger till riktigt färgglada som sticker ut i mängden. JIBO är återförsäljare av flera varumärken av cykelhjälmar som Tec, Specialized, Lazer och Hövding.

Cykelhjälm/airbag

Idag finns till och med möjligheten att använda en typ av airbag, Hövding, som löser ut och blir en cykelhjälm vid ett fall. Det är då en krage som du har runt halsen och som löser ut och blir en skyddande hjälm innan du hinner slå huvudet i marken.

Cykelhjälm till barn

Upp till 15 års ålder är det lag på att barn och unga ska använda hjälm när det cyklar. Låt barnen vara med och själv välja ut en hjälm som de tycker om. Använder du som vuxen hjälm när du cyklar tillsammans med barnet kommer det uppmuntra till fortsatt användande också efter 15 års ålder.

Hjälm till de yngre barnen

Vid köp av hjälm till de yngre barnen rekommenderas ofta ett grönt spänne. Det gröna spännet är konstruerat att lösa ut om barnet blir hängande i hjälmen vilket är bra, yngre barn kan lätt glömma bort att ta av sig hjälmen vid lek. Vi har hjälmar både med och utan säkerhetsspänne.